Конкурси/Competitions

Here I will publish for you any competitions that you might take part in. Whenever you need some help with those, you are free to ask me for some help and I will do my best to help you winning them! : )

miss Magie

Копнеж за ученическо творчество

Като част от седмия Фестивал на българското образование (http://edufest.info) , фондация „Човешката библиотека“ (http://choveshkata.net/blog/), фентъзи клуб „Светлини сред сенките“ (http://bgf.zavinagi.org/index.php/Клуб_Светлини_сред_сенките), електронно списание SciFi.bg (http://scifi.bg/) и ученически клуб по журналистика „6+“ канят всички пишещи ученици да участват в

Копнеж за ученическо творчество

Участниците могат да изпращат на адрес poslednorog -в- gmail.com разкази, стихотворения, есета, пиеси или откъси от по-дълги текстове. Темата е свободна. Ние копнеем само да си личи, че ви вълнува. :)

Молим всеки участник да събере текстовете си в един файл – в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат. Общата дължина на текстовете може да бъде до 9 хиляди знака (включително интервалите).

Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация (име, възраст, клас, училище, град) пращайте отделно, в текста на самия имейл.

Краен срок за пращане: 8 април 2012.

Наградите ще бъдат обявени на Фестивала на българското образование (20–22 април) и включват книги от Човешката библиотека (хартиени и електронни), публикация онлайн и участие в писателски работилнички на живо, по време на самия фестивал и след това.

Следете тук за промени.

Вдъхновение! :)

Future Friendly Медия Ви пита: “Можем ли заедно да променим бъдещето сега?” или

Направете си собствена медия!

Искаш ли да отразиш живота си в училище, на улицата, вкъщи и навсякъде, където има млади хора?
Кога за последен път това, което се случва около теб влезе в “обектива” на медиите?
Време ли е младите хора да отразяват собствения си живот?

Стани Future Friendly журналист на бъдещето, запознай се с хора от цяла България и посети едни от най-големите медии. Бъди част от истинските новини – тези, които вълнуват теб и хората, около теб всеки ден. Записвай репортажи, направи си собствено предаване и стани част от пътуването на 10 репортери в София, където ще се срещнеш с известни журналисти и блогъри, ще посетиш национални медии и младежки организации. Участвай в най-реалният процес за отразяване на Бъдещето в своята младежка медия, където Арабската пролет може да е вдъхновение за създаването на репортажи и дори ACTA не може да ни спре!

Условия за участие в това приключение:
Ако искаш да стaнеш част от създаването на активно младежко пространство за споделяне на идеи, проекти и инициативи – Future Friendly Media!
Ако си на години между 15 и 25!
Ако имаш камера, i-phone, фотоапарт, телефон или друго записващо устройство!
Ако имаш свежа идея за отразяваме на репортажи или събития!
Ако го запишеш на видео до 3 мин. и го качиш в mayomo.comyoutube.com илиvimeo.com
Ако успееш да кандидатсваш с репортажа си до 31 март 2012 г. на Future Friendly Media, като го качиш на сайта от http://futurefriendly.bg/media/ или ни пратите линка на мейл: award@gudevica.org

Запиши се за участие самостоятелно или заедно с твой екип, като попълниш следната он-лайн формичка. Няма ограничения, за това, което можеш да запишеш, стига да не съдържа послания приканващи към насаждане на каквато и да било омраза или негативизъм сред другите хора.

Критерии за избор на победителите са творчески подход към тематиката, актуалност и представяне на живота на младите хора в неговата реалност.

Наградата за творческите ти усилия ще бъде посещение в София (за което покриваме разноските ти за път) и среща с известни журналисти от национални медии, като БНР, Тангра, БНТ, Нова ТВ, Дарик радио, блогъри и младежки организации в едно пътуване/приключение. По време на престоя ти в София ще преминеш през обучение за правене на предавания на живо и актуални репортажи за това, което се случва с младите хора, около теб. И не на последно място публикуване на репортажа ти на сайта FutureFriendly Media.

Нашето жури ще бъде съставено от същите журналисти, с които ще можете да се срещнете на живо по време на посещението си в София. Очаквайте скоро техните имена!

За повече информация и въпроси ни пишете на: award@gudevica.org


Бележка от Miss Magie: Ако имате нужда от помощ за проверка на написани вече ваши творби или за написването на такива- само кажете. Аз съм печелила награди от “Човешката библиотека”, а и сме организирали събития заедно- заслужава си да се пробвате, а ако повече хора от клуба се включат можем заедно да идем на Фестивала на образованието, за да си получите наградите, а защо не и да организираме или направим нещо интересно!

Leave a comment